Arrangör:

Riksorganisationen

Konferens

Bokmässan dag – 26 september

Datum: 26 september, 2024
Tid: 09:00
Plats: Vår monter finns på plan 2, monternr H00:10

12.00. Michael Ben Menachem: Jag överlevde Förintelsen – och det gjorde antisemitismen också
Michael Ben Menachem var ett barn i Ungern när hans familj fördes bort till Förintelsen, den planerade utrotningen av judarna. Han är en av de få svenska överlevarna som ännu orkar dra ut till skolorna och berätta.

13.00. Mats Fält: Det verkliga Israel
Vi talar alltför ofta om ett Israel som inte finns. En stor del av befolkningen har sina rötter i Nordafrika och arabvärlden - betydligt färre i Vitryssland och Tyskland. Den falska bilden av landet påverkar debatten och leder tanken fel. Israel är inte och har aldrig varit en europeisk utpost. Mångfalden av folk och kulturer har skapat motsättningar i politiken men är i grunden en styrka. Mats Fält är vice ordförande i VSI.

15.00. Christer Mattsson: Antisemitism efter 7 oktober
Christer Mattson är föreståndare för Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet. Han leder ett forskarnätverk, en forskargrupp och ytterligare en långsiktig studie om antisemitism. I slutet av september presenteras en studie om antisemitiska konsekvenser i Sverige efter Hamas terrordåd den 7/10 2023. Vid detta montersamtal ges en inblick i denna pågående forskning.

Dela:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp
Telegram
E-post