Arrangör:

Riksorganisationen

Konferens

Bokmässan dag – 29 september

Datum: 29 september, 2024
Tid: 09:00
Plats: Vår monter finns på plan 2, monternr H00:10

11.00. Ulf Cahn: Vad handlar kriget mellan Israel och Hamas egentligen om?
Ulf Cahn, kommunikationschef för MIFF Sverige, har i många år arbetat med humanitära projekt i Israel, återkommande skrivit om landet och besökt det otaliga gånger. Den senaste resan, efter 7 oktober, var omskakande.

12.00. Sameh Egyptson: Hur Sverige finansierar antisemitism
Sameh Egyptson har i sin doktorsavhandling och i sina böcker visat hur muslimska brödraskapet infiltrerat Sverige och fått stora offentliga bidrag för att sprida en mycket konservativ islamsk ideologi.

13.00. Shaun Sacks: Exploring the Disconnect Between Sweden’s Foreign Policy Goals for Peaceful Solutions in the Middle East and Its NGO Funding
Shaun Sacks är senior researcher vid NGO-Monitor. Ett privat forskningsinstitut i Jerusalem som övervakar finansiering och verksamhet för icke-statliga organisationer (NGO) som är aktiva i människorättssektorn. Många icke-statliga organisationer som är involverade i den israelisk-palestinska konflikten finansieras främst av utländska regeringar, däribland Sverige. Men Sverige låtsas inte om organisationernas terrorkopplingar. OBS! Programmet sker på engelska.

14.00. Mats Fält: Det verkliga Israel
Vi talar alltför ofta om ett Israel som inte finns. En stor del av befolkningen har sina rötter i Nordafrika och arabvärlden - betydligt färre i Vitryssland och Tyskland. Den falska bilden av landet påverkar debatten och leder tanken fel. Israel är inte och har aldrig varit en europeisk utpost. Mångfalden av folk och kulturer har skapat motsättningar i politiken men är i grunden en styrka. Mats Fält är vice ordförande i VSI.

15.00. Jörgen Knudtzon: Sverige behöver lära av Israel att vårda vattnet
Israel är totalt världsledande i att vårda vattnet, denna livsviktiga resurs som är bristvara för en tredjedel av världens befolkning. Israel har EN sjö och Sverige över 100 000 sjöar. Israel hjälper många länder med vattenteknik – även Gaza. Sverige borde lära av Israels exempel både för att trygga dricksvattnet och för miljön. Jörgen Knudtzon är journalist.

Dela:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp
Telegram
E-post